Patricia, projektcontroller

Hej Patricia, berätta om ditt jobb.

— Jag jobbar som projektcontroller. Mitt fokus ligger på de större projekt som drivs inom Folksam, men hela projektportföljen ingår i mina uppgifter.

Jag jobbar både med pågående projekt som jag följer upp mot budget och med avslutade projekt för att analysera både finansiella och icke-finansiella effekter. Icke-finansiella effekter kan vara till exempel kundnöjdhet och hur väl vi lever upp till legala krav.

Vad är särskilt kul och utmanande i ditt jobb?

Folksam är mitt i en förändringsresa. Mycket utveckling har skett under de senaste åren, men vi har också många spännande utvecklingssatsningar framför oss. Som projektcontroller får jag vara med där det händer – mitt i utvecklingen.

På vilket sätt skiljer det sig att jobba som controller i försäkringsbranschen jämfört med andra branscher?

Det händer så mycket i den här branschen just nu! Många försäkringsbolag har lite ”catch up” att göra när det gäller den tekniska utvecklingen. Men ny avancerad teknologi är på gång och det innebär bland annat helt nya sätt att kommunicera med kunderna på.
Som projektcontroller får jag vara med där det händer – mitt i utvecklingen

Hur är det att jobba på Folksam?

I de projekt jag jobbar med märks det att Folksam är ett kundägt bolag. Mycket av det som händer på Folksam har ett långsiktigt perspektiv och stort kundfokus, det gillar jag.

Jag har själv inte bott i Sverige så länge, men även om Folksam är ett helsvenskt bolag finns det en öppenhet för olikheter och andra perspektiv. Folksam är ett mänskligt bolag.

Vad tror du att du jobbar med om tre år?

Jag är fortfarande ganska nyanställd, men ser att det finns många spännande jobb här. Om några år kan jag tänka mig att jobba som processansvarig eller kanske som projektledare.