Så ordnar du rätt försäkring

För dig som äger en cykel

Hemförsäkringen omfattar även cykel som används för privat bruk. Ersättning varierar beroende på vilken hemförsäkring du väljer.

När du har din cykel utanför din bostad/biutrymme gäller hemförsäkringen för stöld och skadegörelse upp till 20 000 kr, beroende på bland annat cykelns ålder, märke, modell och om den var låst med ett godkänt lås.

När en cykel eller flera cyklar blir stulna är maxbeloppet i hemförsäkringen 20 000 kr per skadetillfälle, oavsett antal cyklar.

Som cykel räknas också Elcykel vars motor endast förstärker kraften från tramporna och inte ger något krafttillskott vid hastigheter över 25 km/tim, dessutom får inte motorns kontinuerliga märkeffekt får vara högre än 250 watt.

Värdesakförsäkra din cykel

För dig med en cykel som har ett högre värde än 20 000 kr och vill att din cykel är försäkrad oavsett om den finns i bostaden eller på annat plats finns tillägget Värdesak.

Det tecknas ovanpå hemförsäkringen som ett tillägg och passar utmärkt för dig som cyklar olika lopp. Du väljer själv cykelns försäkringsbelopp.

Våra hemförsäkringar

Oavsett om du bor i lägenhet, radhus eller villa så ger våra hemförsäkringar ett bra skydd för allt du bryr dig om, till exempel din cykel. Med tillägget Värdesak skyddar föremål av högre värd, till exempel om du har en dyrare tävlingscykel.