Bästa hemförsäkringen

Vår Hemförsäkring Stor har bäst betyg i jämförelse

I hemmet samlas allt ditt hjärta klappar för. Här finns alla de där familjära sakerna som skapar den trygga hemmakänslan och som är värda den bästa hemförsäkringen.

Vi har jobbat länge med att skapa en hemförsäkring som passar just dina och familjens behov. Därför är vi mycket stolta över att vår Hemförsäkring Stor fick högst betyg och därmed också blev bäst hemförsäkring, när Konsumenternas Försäkringsbyrå jämförde hemförsäkringar.

Tre miljoner kunder har sitt hem försäkrat i Folksam – teckna hemförsäkringen som är bäst i test, du också!

Se jämförelsen av hemförsäkringar här

Därför fick vi högst betyg av Försäkringsbyrån

 • Konsumenternas Försäkringsbyrå har jämfört hemförsäkringar från de flesta aktörerna i landet, i sex olika kategorier. Dessa har fått betyg mellan ett och fem (stjärnor).
 • Vår Hemförsäkring Stor får en totalpoäng på 4,5 och därmed högst poäng av alla jämförda hemförsäkringar.
Hos Konsumenternas Försäkringsbyrå kan alla privatpersoner kostnadsfritt skaffa sig opartisk fakta och få vägledning inom bank, finans- och försäkringsområdet.

Bakom Konsumenternas Försäkringsbyrå står Konsumentverket, Finansinspektionen och Svensk Försäkring.

Konsumenternas webbplats

Att alla hemförsäkringar är lika är inte sant, innehållet skiljer sig faktiskt åt Gustav Jonsson, jurist på Konsumenternas Försäkringsbyrå
Förutom allt som brukar ingå i en hemförsäkring, så kommer Hemförsäkring Stor med många fler fördelar:
 • Id-stöld – omfattande hjälp, om du skulle råka ut för en identitetskapning
 • Ingen värdeminskning – på hemelektronik under hela fyra års tid
 • Låsbyte – upp till 3.000 kronor om du skulle tappa nycklarna och det är risk för inbrott
 • Halverad självrisk – 900 kronor vid skador på dina saker Allrisk
 • Maxersättning – upp till 80.000 kr för dina saker (Allrisk)
 • Kontantförlust – ersätts i Hemförsäkring Stor

Läs mer om hemförsäkring Stor

Det är enkelt att teckna vår hemförsäkring direkt här på webben. Om du redan har vår hemförsäkring, men vill uppgradera till Stor, är du välkommen att ringa oss på 0771-950 950 så hjälper vi dig ordna en försäkring med toppbetyg.

När Konsumenternas gör sin jämförelse av alla försäkringsbolag gör de en sammanvägning av försäkringens olika delar. Respektive del får en poäng och totalt har vår Hemförsäkring Stor bäst betyg av alla i jämförelsen.

Så här har Konsumenternas betygsatt våra olika försäkringsmoment på en skala av 1-5:

 • Egendomskydd i bostaden 4.9
 • Egendomskydd utanför bostaden 4.1
 • Reseskydd 4.4
 • Ansvarsskydd, rättsskydd, ID-skydd 4.4
 • Överfallsskydd 3,8
 • Värdering av hemelektronik 4.5

Den gäller för dig som försäkringstagare och för alla personer som bor i samma bostad som du om ni delar hushåll och är folkbokförda på samma adress.

Personer som bor och har gemensamt hushåll med dig kan ingå även om de inte är folkbokförda, förutsatt att de har sökt uppehållstillstånd och att du har anmält till oss att de bor med dig.

En hemförsäkring är inte bara en försäkring för dig och dina saker utan innehåller flera andra viktiga skydd. Exempelvis ersättning för annat boende om din bostad blir obeboelig efter en skada, reseskydd om du skadas på utlandsresan och behöver hemtransport, överfallsskydd om du blir utsatt för våld och rättsskydd om du hamnar i rättslig tvist.

Du har även ansvarsskydd om du skulle bli skadeståndsskyldig,

Om du äger en bostadsrätt är det viktigt att du försäkrar själva lägenheten med en bostadsrättsförsäkring och om du äger en villa behöver du försäkra byggnaden och tomtmarken med en villaförsäkring.

Vilken hemförsäkring du ska välja beror på vilken typ av lägenhet du bor i. Vi har hemförsäkringar för dig som bor i hyresrätt, bostadsrätt eller ägarlägenhet. På alla försäkringar kan du välja mellan våra tre olika försäkringspaket. Varför vi har tre olika hemförsäkringar för lägenhet är beroende på tilläggen. För hyresrätt räcker det med en vanlig hemförsäkring. Men för Bostadsrätt behövs även ett bostadsrättstillägg som kan ersätta för skador i lägenheten. 

Samma gäller ägarlägenhet där du äger hela lägenheten och inte är med i en bostadsrätt. 

Osäker på vad du ska välja? Här hittar du information om våra olika hemförsäkringar för lägenhet