Bygg- och renoveringsguide

Att bygga och renovera har blivit vår tids stora folkrörelse. Du behöver inte längre vara proffs att förvandla hemmet till en drömbostad. Med rätt kunskap, verktyg och material kan du göra en stor del av jobbet själv.

Vi har samlat praktiska råd för att göra bygg- och renoveringsprojekten enklare för dig. Här får du tips om allt ifrån hur du målar om huset, väljer värmepump och bygger miljövänligt.

Experthjälp från vår byggrådgivning

Om du har en hemförsäkring, villaförsäkring eller fritidshusförsäkring hos oss får du tillgång till kostnadsfri rådgivning om materialval, byggmetoder och hur du renoverar miljövänligt via vår byggrådgivning. Du får även stöd och tips för hur du bäst åtgärdar brister vid en trygghetsbesiktning.

Ring 075-24 51 700
Vardagar 08.00-16.00 

Måla om hemma - hur gör jag?

Det är mycket att tänka på när du ska måla om hemma. Noggranna förberedelser och färg av bra kvalitét är nyckeln till ett fint resultat som håller länge och skyddar huset mot väder och vind.

Vi har samlat tips och råd för att göra målningsprocessen så smidig som möjligt och hjälpa dig förebygga skador.

Tips och råd när du ska måla hemma

Tips när du ska välja värmepump

Värmepumpen är idag det vanligaste sättet att värma upp villan eller fritidshuset – en både ekonomisk och miljövänlig lösning under förutsättning att den fungerar. Här får du tips och råd vid val av värmepump.

Jämförelse av värmepumpar

Så kan du bygga miljövänligt

Vi beställer byggreparationer för 800 miljoner kronor varje år. Vi vill göra dem så miljömässigt bra som möjligt och tar reda på vilka material som är att föredra ur ett miljöperspektiv. Våra råd och tips har vi samlat i vår Byggmiljöguiden som du hittar genom länken nedan.

Till Byggmiljöguiden